Medicina tradicional xinesa

Es tracta d’una medicina tradicional, amb més de 3.500 anys d’antiguitat, amb origen a l’Àsia més Oriental. Actualment, es practica a tot el mon i l’OMS en reconeix molts dels seus beneficis. Segons aquesta pràctica, l’energia circula per dins del cos en totes les direccions a través dels meridians energètics, regulant-ne el seu funcionament tant a nivel físic, mental com emocional, establint-se una relació on qualsevol d’aquests aspectes influeix l’altre.

Els tractaments són personalitzats, es pot usar una o vàries tècniques alhora, i es van reajustant en cada visita, segons es requereixi. El ventall de desequilibris en què pot ajudar és molt ampli: dolors d’esquena, cervicals, braços i cames, articulacions, lesions esportives, mal de caps, menstruals, postoperatoris, formiguejos, etc... o desordres digestius, respiratoris, menstruals, de fertilitat, dels ulls i oïdes, vies urinàries, refredats, al·lèrgies, etc...i alteracions: anímiques, irritabilitat, problemes del son, entre d'altres

• L’ACUPUNTURA consisteix en la inserció d’agulles en determinats punts del cos per tal de generar un estímul energètic que activi la capacitat homeostàtica del propi organisme. Les agulles utilitzades són molt primes i la percepció de la seva inserció és diferent en cada persona, però es pot comparar amb la d’una picada de mosquit.

• La MOXIBUSTIÓ consisteix en l’aplicació de calor en determinats punts per a generar l’estímul energètic.

• Les VENTOSES provoquen l’estímul energètic mitjançat la generació del buit en determinades zones.

• La FITOTERÀPIA utilitza seterminades combinacions d’herbes amb la finalitat de movilitzar l’energia de l’organisme perquè aquest pugui restablir el seu equilibri.

• El CHI KUNG consisteix en un treball energètic subtil que permet cultivar l’energia. El pot aplicar el terapeuta sobre la persona (generalmente mitjançant les mans), o bé el mateix usuari pot fer uns exercics per tal de revitalitzar-se.